Nulla energiaigényű, zöld galéria nyílt a Szingapúr Botanikus Kertben

 Maga a miniszterelnök Lee Hsien Loong nyitotta meg a két új épületet a Singapore Botanic Gardens -ben  – az SBG Heritage Museum és a központi Green Gallery az első nulla energiaigényű galéria Szingapúrban. A másik érdekessége, hogy az építéséhez kender téglát használtak.

Kenderbeton galeria

Az új épületekben fogják megrendezni a “Living in a Garden” kiállítást, ami Szingapúr város környezetbarátibbá válását, valamint a szingapúri botanikus kert 154 éves történelmét hivatott bemutatni.

A galéria a kenderből előre gyártott moduláris rendszerből áll, ami előnyös az építés szempontjából. Nincs szükség nagy erőforrás- és időigényes kivitelezésre, megtartva az alacsony környezeti hatást.

A kender-beton ideális a nedves körülmények között, biztosítja a jó beltéri levegőminőséget, nagyon tartós, és ellenáll kártevőknek, penésznek és a tűznek.

A Galéria napelemes tető paneleket kapott, így az épület több energiát termel, mint ami szükséges a működéséhez. A cég becslései szerint az energiafogyasztás mintegy 30.000 kWh / év, míg a várható éves energia hozama több mint 31.000 kWh. A cég megjegyezte, hogy az épület  LED-es világítással van szerelve, és energiatakarékos légkondicionáló rendszerrel, így csökkenthető az energiafelhasználása.

Kenderbeton galeria

A tetőn is és a falakon is vannak növények, a tetőn a szárazságtűrő fajok csökkentik a városi hősziget hatást, illetve a gyönyörű zöld falak hangsúlyozzák hogy az épületnél kiemelt figyelmet kapott a biodiverzitás. Olyan növényekkel lett betelepítve, amelyek bevonzzák a parkban nem kis számban élő pillangókat.

A fenntarthatóság és zöld építészet jegyében tett erőfeszítéseikért az épület elnyerte a legmagasabb kitüntetést, melyet zöld épület kaphat, a  Green Mark Platinum státuszt a Building and Construction Authority of Singapore-tól

Forrás: Heritage Museum, Singapore Botanic Gardens, 1 Cluny Road Tel: +65 64717138

Térkép: