WebEcoist.com amerikai internetes magazin írta:

Az építkezések felelősek a világ CO2-kibocsátásának nagy részéért. Még az építés után is. Az épületek továbbra is bocsátanak ki környezet terhelő CO2-ot. Az igény a zöldebb épületek iránt egyre nagyobb, és ezen igényt kifejezetten egy kender fal anyaggal, a kenderbetonnal lehetne kielégíteni. Nem csak szén-dioxid semleges – ez karbonnegatív. Hosszú időnek nem kell eltelnie ahhoz, hogy megtanulják a csoda anyag valójában kender.

A kender fal nem egy high-tech megoldás az éghajlatváltozásra. Ez egyszerű és hatékony. Ez egy könnyű beton kender, víz, és mész kötőanyag keverékéből. Amikor a kender növekszik, akkor szenet  épít be a szervezetébe a légkörből, mint valamennyi növény, amelyet azután hatékonyan csapdába ejt. Ugyanakkor mint minden növény cserébe tiszta oxigént termel. A szén-dioxid üvegházhatású gáz, amely a kutatók 97%-a szerint hozzájárul a globális felmelegedéshez. A jelenlegi globális felmelegedés 80%-ért az emberi szén-dioxid kibocsátás okolható. A klímakutatók többsége szerint a 450 ppm-es légköri szén-dioxid koncentráció már visszafordíthatatlan következményekkel járna az éghajlatváltozás szempontjából.

Ellentétben néhány más környezetbarát építőanyaggal a kenderhabarcs egyáltalán nem rosszabb, mint a hagyományos anyagok. Ez erős és tartós, és éppen olyan egyszerű használni, mint a jól bevált évszázados hagyományokon alapuló anyagokat úgymint a vályog vagy a vert-fal. Sőt a sokoldalúsága verhetetlen: lehet használni a falak szigetelésére, padló és tetőfedésre. Mindamellett tűzálló, vízálló, ez korhadásálló is.

A kenderbeton annyira környezetbarát, hogy a gyártók azt állítják, hogy a ház esetleges lebontása után szét lehetne szórni a termőföldeken mint műtrágya, vagy komposzt.

Az Ipari Kendert évezredek óta használjuk a legkülönbözőbb területeken. A modern felhasználásának újjáéledését, az  öko-gondolkodású fogyasztók számára is némileg hátráltathatja a felsőbb szinteken történő hozzáállás. Az Egyesült Államokban például annak ellenére kezd teret hódítani. hogy maga az ipari kender termesztése ugyanúgy illegális mint az indiai kenderé. Ez megnehezíti és drágítja USA-ban a technikát, de akik meg akarják építeni és hajlandóak áldozni a környezetük és saját komfortjuk érdekében, tengerentúli importból megvalósítható mindez.