Meseszép házak, álom otthonok Kender Blokkból

A következő, minden igényt kielégítő kenderházak kivitelezője: a francia ATTICORA

“A cégünk, olyan mint a FECSKE…

A rendelkezésre álló természetes és legjobb építőanyagokat használjuk. A fecske száraz gallyakat ragaszt össze talajjal, és mégis évszázadokig biztosít neki, és a következő generációinak kényelmes, egészséges, meleg fészket, ahova mindig visszatér!”

Fabien Morel – vezető

 

Beszámolók

 

Remi és Marion Navarra Golly

Herbeys, Isere

“Régóta ismerjük a kenderház előnyeit, a szomszédunk is ezt választotta évekkel ezelőtt. Az Atticora módszere rendkívül környezetbarát, mi meg elég érzékenyek vagyunk erre a szempontra… Ezért választottuk a természetes kender blokkot építőanyag gyanánt…

Nagyon tetszett az ötlet a szabadon hagyott látszó gerendákkal, illetve szintén a ház előnye hogy természetes környezetbarát kül- és beltéri festést kapott. Igazi előnye mégis a termikus tulajdonságaiban rejlik, például, most -2 külsőnél még mindig 20 fok van bent pedig még nem fűtünk!!!

Csináltunk egy fogadást, hogy az emeletet nem is fogjuk fűteni, hiszen aludni nekünk elég a 18 fok. Nyáron pedig azt vettük észre, hogy sokkal frissebb a levegő, mint egy átlagos házban.”

Képgaléria:

 

Alexis és Cindy Párizs Belin

Herbeys, Isere

“Ismerjük a kivitelező cég vezetőjét, Fabien Morel elkötelezett a természetes, méreganyagoktól mentes építkezések irányába, 15 éve épít olyan kényelmes, elegáns házakat, melyekben a lakó a fontos! A fa adja a modernitást és erőt, a kender biztosítja a belső jólétet. Leírni nehéz, egyszerűen jó itthon!

Ha valaki kételkedik, szívesen meghívjuk hozzánk, jöjjenek nézzék meg, tapasztalják a saját bőrükön…”

Képgaléria:


 

Aurore et Flavien Herman

Herbeys, Isère

“Voltunk a szomszédnál, aki kőművesként dolgozik az Atticoránál, Fabien Morel biztosított nekünk egy próbát az egyik kiadó házában, és ez a kettő totálisan meggyőzött minket! Ezek a házak szépek és melegek, azonnal elvetettünk minden egyéb alternatívát, nekünk ilyen kellett! Beszélgettünk sok emberrel előtte, és sokan azt is előnyként hozták fel, hogy ezeknél az épületeknél nincsenek tartófalak, így a későbbi változtatások, átépítések is egyszerűbben megoldhatók.”

Képgaléria:


 

 

Wolfgang Hasenstein

Comboursière, Isere

 

Ami meggyőzött, hogy az Atticora csak természetes anyagokkal és sok-sok fával dolgozik. Ez egy igazán emberközeli otthon, és nem mellesleg rendkívül elegáns, a mai kor igényeinek is teljes mértékben megfelel! A fal szigetelése valóban szokatlan, a kenderbeton tudja azt, hogy november 19-én még nem kapcsoltam fűtést. Éjjel 0 C° kint, de csak reggel gyújtok be egy kicsit a kályhába, és így is 20 fok van bent egész nap. Az esztétika és természetes szigetelés itt valóban jelen van! Imádjuk!”

Képgaléria:

 

Alain Pommart, SCI Allicoud

Villeneuve d’Uriage, Isere

“Ismerem Fabient gyerekkorom óta. Tudom, hogy az Ő munkája a kenderblokkal hibátlan, és megbízható. Nagyon sok előnye van, szerintem könnyű ezért jó hőszigetelő, olyan anyag amely új építési módokat, újra élettér jólétet és egy új tervezési, művészeti irányt fog képviselni az épület evolúcióban.

Akik nem ismerik a kender építészetet, azoknak csak annyit mondok: gyertek…! jöjjetek el hozzám… és látni, érezni fogjátok!

Ez a jövő!”

Képgaléria:


 

Aurélien Gloria

Chichilianne, Isere

Rögtön tudtam, hogy ezekben az épületekben kellemes élni. Műszaki szempontból az Atticora házak egyetlen szigetelő burokból épülnek a kenderbetonból, illetve az abból készült blokkokból. A fa szerkezet teljesíti a váz szerepét, a szigetelés önmagában elég kivételes! Ez egy természetes anyag, a természet csodája, amely önmagában szigetel, szabályozza a páratartalmat, és akusztikailag is felülmúlja az elképzeléseket!

Összefoglalva azt mondanám, hogy ezek a házak hozzák mindazt a kényelmet amit a régi hagyományos építkezési formák biztosítottak, az ökológiai problémák nélkül. Öko, mert természetes és megújuló alapanyagból készül.”

Képgaléria:


 

Philippe Auvergne

Haute Jarrie, Isere

“A kender blokk természetes, lélegző(nem párazáró), és lehetővé teszi a szép házak jó szigeteltségét. Nyilvánvaló volt számomra, hogy ebből építkezek. Az én házam volt az első Atticora-nál, amely 2009- ben épült.

A ház maga nagyon kellemes, az energiafogyasztása, fűtés melegvíz tekintetében egy geotermikus megoldással működik. Az elmúlt 5-6 évben 100 EUR elég volt évente a fűtésre, ami mindenkinek elsőre mosolygásra ad okot, bár én azt szoktam mondani a számlák nem hazudnak, bármikor bárkinek megmutatom, hogy igaz!”

Képgaléria:


 

Eric és Carine Fuzat

Fugières, Isere

“Fabian Morel volt a szomszédunk, innen tudunk a kender blokkról. Nem ismertük az építési technikát, de amikor láttuk, hogy milyen gyorsan megy egy-egy építkezés, meggyőzött minket. 2013-ban építkeztünk, mint mindegyik ez is nagyon gyorsan kivitelezésre került. Egy jó csapattal 3 hónap alatt megvolt.

2 köbméter fával fűtünk telente, és nincs kevesebb 21-22 ° C -nál A ház nagyon egészséges, és hazai alapanyagokból született, és mi nagyon szeretünk benne élni, nagyon jó az erdei környezet!”

Képgaléria:

Vincent Galloy

Comboursière, Isere

“Eredetileg egy régi házat akartam vásárolni felújításra, megőrizve annak varázsát, de az Atticora dolgozói gyorsan jó útra tereltek! A kenderbeton házak jól kezelik a légpárát, belsejük a régi hagyományos házakat idézik, annak minden bájával, sokkal jobb döntés volt belevágni, mint elsőre gondoltam. Pénzügyi szempontból sem bántam meg, ár-érték arányban jobban jártam, mint egy hagyományos ház, plusz szigetelés, annak minden gondjával, bajával.

Ellentétben azzal amit elsőre gondoltam, a kendertéglák nagyon ellenállóak, még ha nem is úgy tűnik.

Nagyon jól szigetelt a ház, és ellentétben sok modern építőanyaggal, páratechnikai szempontból is kiváló, nem kellet semmilyen trükköt, modern gépészetet bevetni a kellemes klíma kialakítása érdekében.”

Képgaléria:


Rousset család

Villard-Saint-Christophe, Isere

“Amikor 2013-ban építkezni akartunk, körbejártunk többfajta építkezési módszert, de a kender blokk tulajdonságai, a tulajdonosok elmondásai, valamint a BBC támogatása, besorolása céltudatossá tett minket a csodálatos kenderbeton mellett! A projekt októberben indult, volt egy rövid leállás a tél miatt, de az Atticora szervezettsége, és létszáma lerövidítette az időt a befejezésig, ez egy igazi plusz a megrendelők számára.

A favázas pillér szerkezet, a kender szigetelés miatt nagyon hatékony műszakilag és egyszerűen szuper kényelmes. A ház nagyon világos, és gyönyörű, a jó tájolásnak, és a sok nagy ablaknak köszönhetően. Meleg hatású anyagok, fa, kender, természetes, egészséges mész vakolat kívül belül, mindez ősi, eredendő jó összhangban egymással, tiszteletben tartva a természet törvényeit, ez kellet nekünk!!! Csak ebben tudunk mostmár létezni, és ezt ajánljuk mindenkinek.

Aki nem hiszi járjon utána, ennek egyik módja többek között, hogy ellátogat hozzánk…”

Képgaléria:


Még több kép:


A Kender épületek szigetelő falai a kenderbetonnal, kompromisszumok nélkül adják a legjobb termikus teljesítményt. Ezen oldalon sokat írtunk már a kenderbetonról, nem kívánjuk többször elmondani annak jó tulajdonságait, csupán megemlítenénk, hogy a teljes hőszigetelő burok homogén, páraáteresztő, abszolút hőhíd mentes és egészséges.

Ezen új épületek egy, a kenderbeton tégla vonalon elég nagy névnek számító francia, innovatív szigetelő-, építőanyag gyártónak, a CHANVRIBLOC -nak köszönhetőek:

A házakhoz a vázszerkezetet az AFD Structure épületasztalos cég kivitelezte.